مقالات

چه کسانی نباید قهوه بخورند؟

چه کسانی نباید قهوه مصرف کنند؟

چه کسانی نباید قهوه بخورند؟

قهوه یک راه خوشمزه برای افزایش انرژی در صبح یا ازبین‌بردن کسالت بعدازظهر است، اما قهوه را می‌توان به‌عنوان یک اکسیر سلامت نیز تعریف کرد. در مقاله فواید مصرف قهوه به طور کامل درباره اثر قهوه بر سلامتی صحبت کرده ایم. مشخص شده است که قهوه خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهد، خطر نارسایی قلبی را به حداقل می‌رساند و حتی خطر کاهش شنوایی را کم می‌کند. نوشیدن قهوه تلخ حتی ممکن است به کاهش وزن کمک کند. اما برای برخی افراد، قهوه ممکن است در واقع عوارض جانبی منفی بیشتری نسبت به عوارض مثبت داشته باشد. به‌عنوان‌مثال، ممکن است متوجه شوید که قهوه گاهی اوقات شما را مضطرب یا عصبی می‌کند، یا شاید بعد از هر فنجانی که می‌نوشید، باعجله به سمت دستشویی می‌روید. حتی ممکن است قهوه به نحوی بر سلامت شما تأثیر بگذارد که برای شما کاملاً ناشناخته است. در ادامه این مقاله قصد داریم تا بررسی کنیم که چه کسانی نباید قهوه بخورند و راه کارهایی را برای ترک آن به شما ارائه بدهیم.

مقاله مفید: تاثیر قهوه بر اضطراب و استرس

قهوه برای چه کسانی مضر است؟

  • افراد مبتلا به اختلالات خواب: نوشیدن یک فنجان قهوه (یا بیشتر) قبل از خواب باعث می‌شود تا شما خواب شب خود را دست بدهید. اما مراقب باشید که نوشیدن قهوه می‌تواند چرخه خواب را به‌هم‌ریخته و خستگی را طولانی کند. حداقل ۶ ساعت قبل از خواب از مصرف کافئین خودداری کنید. به‌خصوص برای افرادی که اختلالات خواب دارند، کاهش میزان قهوه مصرفی بسیار مهم است.
  • افرادی که اضطراب دارند: مک گرین می‌گوید: «کافئین یک محرک است که ممکن است در برخی افراد اضطراب را بدتر کند.» اگر مرتباً اضطراب یا حملات پانیک را تجربه می‌کنید، ممکن است بخواهید از مصرف قهوه کافئین‌دار خود اجتناب کنید یا آن را کاهش دهید. تحقیقات روانپزشکی بیمارستان عمومی نشان داد که سطوح بالاتر کافئین (حدود ۵ فنجان قهوه در روز) به طور بالقوه می‌تواند باعث حملات پانیک در افرادی شود که دارای اضطراب هستند. حتی اگر ۵ فنجان مصرف نمی‌کنید، همچنان می‌توانید مراقب میزان مصرف خود باشید تا اطمینان حاصل کنید که اضطراب موجود در زندگی روزانه خود را بدتر نمی‌کنید.
  • افراد مبتلا به رفلاکس معده به مری: کافئین می‌تواند اسفنکتر تحتانی مری، دریچه بین مری و معده را شل کند و به اسید معده اجازه ورود به مری را بدهد که منجر به علائم ناخوشایند ریفلاکس مانند تنگی نفس، سرفه و حالت تهوع می‌شود.
  • افراد مبتلا به بیماری قلبی: کافئین موجود در قهوه می‌تواند باعث افزایش موقت فشارخون و ضربان قلب شود. افراد مبتلا به بیماری قلبی باید با پزشک خود مشورت کنند. یک متخصص تغذیه می‌تواند در مشخص‌کردن مقدار بی‌خطر کافئین مصرفی در روز کمک کند. خواندن مقاله تاثیر قهوه روی فشار خون شما آگاه تر خواهد کرد.
  • افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر: کافئین می‌تواند فعالیت روده را افزایش دهد، از جمله خطر اسهال (یکی از علائم سندرم روده تحریک‌پذیر).
  • افراد مبتلا به گلوکوم (آب‌سیاه):فشار داخل چشم در افراد مبتلا به گلوکوم هنگام نوشیدن قهوه افزایش می‌یابد و خطر پاره شدن مویرگ‌های داخل چشم علاوه بر انواع آسیب‌های دیگر را افزایش می‌دهد.
  • افراد مبتلا به صرع: نوشیدن زیاد قهوه با افزایش دفعات تشنج مرتبط است.
  • زنان باردار: زنان باردار باید کافئین را به ۲۰۰ میلی‌گرم (حدود ۲ فنجان قهوه) در روز محدود کنند تا خطر سقط‌جنین، زایمان زودرس و نوزاد کم‌وزن هنگام تولد به حداقل برسد.
  • مادران شیرده: ازآنجایی‌که کافئین محرک و ادرارآور است، مادر شیرده در معرض خطر کم‌آبی قرار می‌گیرد. در دوران بارداری و شیردهی باید تاحدامکان از مصرف کافئین خودداری شود. همچنین مقاله تاثیر قهوه بر قاعدگی را نیز مطالعه کنید.
  • کودکان زیر ۱۲ سال: بر اساس تحقیقات صورت‌گرفته، کافئین به‌سرعت ما را عصبانی می‌کند و می‌تواند ضربان قلب را در کودکان کم‌سن‌وسال، احساس اضطراب، مشکل در تمرکز و درد شکم را افزایش دهد. علاوه بر این، قهوه کاملاً اسیدی است، بنابراین خطر آسیب رساندن به مینای دندان و پوسیدگی دندان وجود دارد.
  • اسهال: نوشیدن قهوه بعد از غذا به هضم سریع‌تر غذا کمک می‌کند. ورود غذا به رکتوم باعث تحریک بیشتر حرکات روده می‌شود و انقباضات مقعدی و مقعدی را افزایش می‌دهد که باعث می‌شود نیاز به اجابت مزاج داشته باشید. افرادی که اغلب از اسهال رنج می‌برند باید مصرف قهوه را محدود کنند. نوشیدن قهوه در صبح روده‌ها را فعال‌تر می‌کند. این امر اسهال را بدتر می‌کند.
بیشتر بخوانید  چای یا قهوه؟

مقاله مرتبط: تفاوت قهوه بدون کافئین با قهوه معمولی

 

کنارگذاشتن مصرف قهوه

چه به‌خاطر یکی از دلایل بالا باشد و چه به این دلیل که می‌خواهید هزینه‌های خود را برای قهوه کاهش دهید، کاهش کافئین می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. کاهش ناگهانی کافئین ممکن است باعث ایجاد علائم ترک شود، مانند سردرد، خستگی، تحریک‌پذیری و مشکل در تمرکز روی کارها. خوشبختانه این علائم معمولاً خفیف هستند و پس از چند روز بهبود می‌یابند. برای تغییر عادت کافئین خود، این نکات را امتحان کنید:

  • حواستان به مقدار کافئین دریافتی در طول روز باشد: به میزان کافئینی که از غذاها و نوشیدنی‌ها از جمله نوشیدنی‌های انرژی‌زا دریافت می‌کنید توجه داشته باشید. برچسب‌ها را بادقت بخوانید؛ اما به یاد داشته باشید که تخمین شما ممکن است کمی پایین باشد؛ زیرا برخی از غذاها یا نوشیدنی‌های حاوی کافئین آن را فهرست نمی‌کنند.
  • مقدار کافئین دریافتی خود را به‌تدریج کاهش دهید: به‌عنوان‌مثال، هر روز یک قوطی کمتر نوشابه بنوشید یا یک فنجان کوچک قهوه بنوشید. یا از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار در اواخر روز خودداری کنید. این کار به بدن شما کمک می‌کند تا به سطوح پایین کافئین عادت کند و اثرات احتمالی ترک را کاهش دهد.
  • از نوشیدنی‌های بدون کافئین استفاده کنید: نوشیدنی‌های بدون کافئین، ظاهر و طعمی مشابه نوشیدنی‌های کافئین‌دارشان دارند.
  • زمان دم‌کردن قهوه را کوتاه کنید: هنگام تهیه قهوه، زمان کمتری آن را دم کنید. این باعث کاهش محتوای کافئین آن می‌شود. همچنین می‌توانید دم‌نوش‌های گیاهی را انتخاب کنید که کافئین ندارند.
بیشتر بخوانید  قهوه تخم مرغی ویتنامی

 

نتیجه‌گیری

به نظر می‌رسد مصرف کم تا متوسط کافئین فواید سلامتی چشمگیری در بسیاری از افراد دارد. از سوی دیگر، دوزهای بسیار بالا ممکن است منجر به عوارض جانبی شود که در زندگی روزمره اختلال ایجاد کرده و حتی ممکن است باعث مشکلات جدی سلامتی شود. اگرچه پاسخ‌ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اثرات مصرف زیاد نشان می‌دهد که بیشتر لزوماً بهتر نیست. برای به‌دست‌آوردن فواید کافئین بدون اثرات نامطلوب، ارزیابی صادقانه‌ای از خواب، سطح انرژی و سایر عواملی که ممکن است تحت‌تأثیر قرار گیرند انجام دهید و در صورت نیاز میزان مصرف خود را کاهش دهید. مقاله زیر را مطالعه کنید:

قهوه دری به سوی سلامتی

سؤالات متداول

  • آیا نوشیدن قهوه برای کبد مفید است؟
    • شواهد متعددی وجود دارد که نوشیدن قهوه می‌تواند خطر ابتلا به‌نوعی سرطان کبد به نام کارسینوم سلولی کبدی (HCC) را کاهش دهد. همچنین شواهدی وجود دارد که نوشیدن قهوه می‌تواند خطر آسیب کبدی مانند زخم و سیروز را کاهش دهد. اثرات مفیدی برای فیلتر، اسپرسو و قهوه‌فوری پیدا شده است. اما نوشیدن قهوه همیشه نمی‌تواند از بیماری‌های کبدی جلوگیری کند. حتی اگر مقدار زیادی قهوه می‌نوشید، مهم است یک رژیم غذایی متعادل سالم داشته باشید و فعال باشید.
  • به‌جای نوشیدن قهوه چه کنیم؟
    • اگر به دنبال کاهش مصرف کافئین خود هستید، می‌توانید قهوه بعدازظهر خود را با یکی از این نکات جایگزین کنید تا از کسادی ظهر خود عبور کنید:
      • از قبل برنامه‌ریزی کنید و یک صبحانه غنی از پروتئین بخورید.
      • به‌جای نوشیدنی‌های کافئین‌دار، آب‌لیمو، دم‌نوش گیاهی بدون کافئین یا اسموتی بنوشید.
      • یک چرت ۳۰ دقیقه‌ای داشته باشید.
      • کمی در پارک یا بیرون از خانه قدم بزنید.
      • دوش آب سرد بگیرید.
      • گنجاندن چندین تایم استراحت در روزهای کاری می‌تواند به تجدید انرژی و بهبود سلامت شما کمک کند، بدون اینکه نیاز باشد جرعه‌ای نوشیدنی کافئین‌دار بنوشید.
امتیاز شما باعث دلگرمی ماست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *